FOOD MATTERS (2008)


“Το φάρμακο σου, η τροφή σου” – Ιπποκράτης. Αυτό είναι το μήνυμα του ιδρυτή της σύγχρονης ιατρικής που αντηχεί στο καινούριο αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ Food Matters από τους παραγωγούς James Colquhoun και Laurentine ten Bosch.
Με απεμπλουτισμένα από διατροφικά στοιχεία φαγητά , χημικά πρόσθετα και την τάση μας να στηριζόμαστε σε φαρμακευτικά προϊόντα για να θεραπεύουμε το υποσιτισμένο σώμα μας, είναι ακόλουθο η σύγχρονη κοινωνία να γίνεται ολοένα και πιο άρρωστη. Το Food Matters αρχίζει να αποκαλύπτει την δισεκατομμυριούχα ‘βιομηχανία αρρώστιας’ και δίνει στους ανθρώπους επιστημονικά επαληθεύσιμες λύσεις για να ξεπεράσουμε την ασθένεια αυτή, με φυσικούς τρόπους.



 Η ταινία εστιάζει στο να μας βοηθήσει να ξανασκεφτούμε τα συστήματα πεποιθήσεων που μας έχουν περάσει περί σύγχρονης ιατρικής και των ιδρυμάτων που την αντιπροσωπεύουν. Οι συμμετέχοντες επισημαίνουν ότι δεν απαιτούν όλα τα προβλήματα δαπανηρές ιατρικές περιθάλψεις και αποκαλύπτουν αρκετές εναλλακτικές θεραπείες που μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικές, πιο οικονομικές, λιγότερο επιβλαβείς και λιγότερο επεμβατικές σε σχέση με τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες.

Σκηνοθεσία: James Colquhoun, Carlo Ledesma
Χώρα παραγωγής: Australia


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...